JM Cosmetics - шаблон joomla Видео

Te afli aici:

Cancerul mamar poate însemna, de fapt, 10 boli diferite

2769242 publimedia shutterstock

Ceea ce noi numim în prezent cancer la sân ar trebui să fie văzut drept 10 afecţiuni distincte, susţine un studiu internaţional.

Studiul a avut la bază examinarea unui număr de 2000 de femei care sufereau de cancer mamar, iar specialiştii spun că rezultatele ar putea ajuta la crearea unor tratamente personalizate pentru fiecare pacientă în parte.

Pentru a explica mai bine ceea ce au vrut să demonstreze, oamenii de ştiinţă au comparat cancerul la sân cu o hartă a lumii, spunând că testele utilizate în momentul actual sunt generale şi împart cancerul precum continentele. Noile descoperiri, în schimb, au capacitatea de a permite observarea şi identificarea fiecărei ţări în parte.

Momentan, cancerul mamar este clasificat în funcţie de rezultatele obţinute la analiza microscopică şi de markeri. Pacientele care au receptori de estrogen ar trebui să răspundă la terapia hormonală precum cea cu Tamoxifen, iar cele care deţin receptorul HER2 sunt tratate cu Herceptin. Majoritatea pacientelor, mai mult de 70%, ar trebui să răspundă la terapia hormonală. Cu toate acestea, reacţia lor la tratamente variază destul de mult, motiv pentru care specialiştii spun că este neaparată nevoie de o nouă clasificare.

Profesorul Carlos Caldas a condus o echipă de cercetare şi a analizat, în detaliu, genetica celulelor tumorale provenite de la 2000 de femei din Marea Britanie. În urma studiului s-a constat că celulele canceroase se modifică în mai multe moduri, lucru care le-a permis specialiştilor să le grupeze în 10 categorii diferite.

Acum, oamenii de ştiinţă din Canada şi Marea Britanie trebuie să demonstreze că noua clasificare poate ajuta la tratarea persoanelor care suferă de cancer mamar, iar dacă reuşesc să facă acest lucru, cercetarea lor va revoluţiona modul în care este diagnosticat şi tratat acest tip de cancer, în mai puţin de 5 ani.

banner

Poti dona in conturile..

Asociaţia Oncologică "Părintele Arsenie Boca"

CUI 0000000

Cont în Lei: RO13BTRLRONCRT0278144401
Cont în Euro: RO60BTRLEURCRT0278144401  

BANCA TRANSILVANIA

Preşedinte Irina Petecel

Date de contact

Home
Asociatia oncologica
"Parintele Arsenie Boca"
Irina Petecel
MARTIR HERMAN SPORER - TIMISOARA
Phone
+04 (0)725.724-757
Email
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 
Email
Localizare 
Content

Daca iti pasa...

Poti, prin simpla completare a unui formular eliberat de ANAF, redirectiona 2% din impozitul pe venit platit catre stat in 2014.

Redirectionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzator anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuarii actiunilor noastre

Descarca

Formularul 230 (pentru impozitul pe salariu)

sau

 Formularul 200 (pentru alte venituri).