JM Cosmetics - шаблон joomla Видео

Citate

Testimonials

Nu există boli incurabile, există doar boli pentru care omul nu a găsit încă vindecare.

Bernard Baruch

De stiut...

cosmetics
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
cosmetics
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
cosmetics

CATEVA METODE CARE TE FACE SA EVITI CANCERUL DE SAN

Citeste mai mult...

Te afli aici:

  • 1.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png

Cancerul de sân

646x4043România este pe primul loc în UE la mortalitatea prin cancer la femei.

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la femei și al treilea cel mai frecvent cancer în toată populația din România.

Anual, 8000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân și alte 3000 mor prin cancer la sân.

România este pe ultimul loc în UE, cu doar 8% dintre femei care au beneficiat de o mamografie în ultimii 2 ani. În Bulgaria 21,9% din femei au făcut o mamografie în ultimii doi ani, iar în Ungaria 64,5%.

Screening-ul pentru cancerul de sân utilizând mamografia bilaterală poate avea ca rezultat scăderea mortalităţii specifice cu până la 30% în populaţia feminină din grupa de vârstă 50-69 ani (2.630.250 femei în 2008, total România). Studiile de cost-eficienţă nu au produs rezultate concludente la grupele de vârstă mai tinere, precum 40-49 ani.

Recomandarea Consiliului Uniunii Europene se adresează în special noilor state membre care nu au implementat încă programe organizate de screening pentru cancer.

Implementarea programelor organizate populaționale, prioritizarea activităților de asigurare a calității, cum sunt educația medicală continuă și evaluarea, alături de organizarea unităților specializate în patologia sânului sunt considerate a fi elemente esențiale ale scuccesului programelor de screening pentru cancerul de sân.

Programele de screening pentru cancerul de sân sunt programe complexe și multidisciplinare, care necesită personal instruit adecvat și continuu, la curent cu progresele în domeniul echipamentelor specializate.

Screening-ul pentru cancerul de sân vizează populația sănătoasă și asimptomatică, ceea ce implică o prezentare adecvată și nedistorsionată a informației, astfel încât să permită alegerea în deplină cunoștință de cauză.

Mamografia reprezintă metoda cea mai eficace și cost-eficientă în screening-ul pentru cancerul de sân. O atenție specială trebuie acordată calității executării și intrepretării mamografiilor, pentru a obține un echilibru adecvat între specificitatea și sensibilitatea testului.

Succesul programelor de screening are la bază atât o bună comunicare cu populația, cât și o bună comunicare și colaborare între categoriile de specialiști implicați în diagnosticarea și tratarea cancerului de sân. Este absolut necesar ca sistemul de sănătate să fie capabil să preia pentru diagnostic şi tratament gratuit toate cazurile depistate pozitiv la screening.

Este esențial ca programele organizate de screening să fie gratuite pentru toate categoriile de femei eligibile.

O bună colaborare și cooperare între specialiști asigură o acoperire largă a populației feminine eligibile și, prin urmare, o eficacitate crescută a programului.

Formarea si educația medicală continuă în domeniul asigurării calității în screening-ul pentru cancer sunt condiții esențiale ale unui program de succes. 

România intenționează să organizeze screening-ul pentru cancerul de sân la femeile din grupa de vârstă 50-69 ani (2.630.250 femei în 2008, total România), utilizând mamografia bilaterală, o dată la 2 ani.

Sursa: ms.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Cancerul mamar poate însemna, de fapt, 10 boli diferite

2769242 publimedia shutterstock

Ceea ce noi numim în prezent cancer la sân ar trebui să fie văzut drept 10 afecţiuni distincte, susţine un studiu internaţional.

Studiul a avut la bază examinarea unui număr de 2000 de femei care sufereau de cancer mamar, iar specialiştii spun că rezultatele ar putea ajuta la crearea unor tratamente personalizate pentru fiecare pacientă în parte.

citeste mai mult...

Ce ar trebui să mănânce femeile cu cancer de sân?

alimentePentru a-şi spori şansele de vindecare, femeile care au fost diagnosticate cu cancer mamar ar trebui să urmeze un regim alimentar pe bază de plante, arată cel mai amplu studiu realizat până acum asupra supravieţuirii în cazul acestui tip de cancer.

citeste mai mult...

Sponsori

Ultimele noutati

Femeile care au avut cancer la sân pot beneficia gratuit de reconstrucţie mamară

Programul gratuit de reconstructie mamara cu silicon, dupa mastectomie, a primit finantare pentru anul acesta. In 17 spitale din tara se pot face interventii reparatorii, iar costurile protezelor sunt acoperite de stat.

Citește mai departe...
Gena care declanşează o formă agresivă de cancer mamar, identificată de cercetători

Gena care declanşează una dintre cele mai periculoase forme de cancer mamar a fost identificată de cercetătorii de la Wellcome Trust Sanger Institute din Marea Britanie, care speră să producă pe baza descoperirii lor o serie de tratamente noi şi eficiente împotriva acestei maladii.

Citește mai departe...
Primul centru din România pentru terapii genetice şi celulare în tratamentul cancerului s-a deschis la Timişoara

Primul centru din România şi din estul Europei pentru terapii genetice şi celulare în tratamentul cancerului, OncoGen, a fost inaugurat, vineri, la Timişoara, în urma unei investiţii de peste 54 de milioane de lei, bani europeni, iar aici urmează să lucreze 25 de persoane.

Citește mai departe...

banner

Poti dona in conturile..

Asociaţia Oncologică "Părintele Arsenie Boca"

CUI 0000000

Cont în Lei: RO13BTRLRONCRT0278144401
Cont în Euro: RO60BTRLEURCRT0278144401  

BANCA TRANSILVANIA

Preşedinte Irina Petecel

Date de contact

Home
Asociatia oncologica
"Parintele Arsenie Boca"
Irina Petecel
MARTIR HERMAN SPORER - TIMISOARA
Phone
+04 (0)725.724-757
Email
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 
Email
Localizare 
Content

Daca iti pasa...

Poti, prin simpla completare a unui formular eliberat de ANAF, redirectiona 2% din impozitul pe venit platit catre stat in 2014.

Redirectionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzator anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuarii actiunilor noastre

Descarca

Formularul 230 (pentru impozitul pe salariu)

sau

 Formularul 200 (pentru alte venituri).