Nu există boli incurabile, există doar boli pentru care omul nu a găsit încă vindecare.
Bernard Baruch
CATEVA METODE CARE TE FACE SA EVITI CANCERUL DE SAN
Ne dorim să oferim un zâmbet, o clipă de bucurie, speranţa, multă culoare, o poveste, o carte. Pentru că BIBLIOTECA Spitalului de Urgenţă pentru Copii LOUIS ŢURCANU, secţia Onco-Hematologie are nevoie de CĂRŢI NOI.
Ne-am înfiintat ca si asociatie non-profit în decembrie 2014, ulterior devenind asociatie de fosti pacienti, pastrandu-ne calitatea de entitate non-profit. Scopul nostru principal este sa aducem un sprijin financiar bolnavilor de cancer,indiferent de vârstă, sex,orientari religioase si altele. Experienta prin care am trecut m-a făcut să întâlnesc multi oameni in aceasta situatie si am remarcat un lucru: la orice varsta s-ar intampla sa fii diagnosticat cu aceasta boala,in orice etapa a vietii tale...tot ti se pare ca se intampla prea repede. Fraza „De m-ar mai tine Dumnezeu cativa ani de aici incolo!...” am auzit-o des in salonul unde faceam chimioterapia. De prea multe ori, din pacate...
Sprijinul financiar este intotdeauna binevenit, uneori sunt persoane a caror viata depinde de acesta. Exista medicamente, valoroase de altfel, care nu se regasesc pe lista de substante decontate de stat. Exista oameni care nu isi permit nici macar un medicament antivomitiv, care exista pe piata, al carui pret este destul de costisitor pentru ei. Si exista si femei, care, din nefericire, nu isi permit nici macar sa isi cumpere o peruca....Despre acest ajutor vorbim, orice sprijin este binevenit. Si in acest context, adresam rugamintea celor care pot face donatii sau sponsorizari. Ajutati-ne sa intindem o mana catre bolnavii de cancer! Cu totii avem o mama, sau o sora, sau o sotie, sau o prietena foarte draga pe care ne-ar durea sa o vedem in asa conjunctura. Nimeni nu este si nu va fi suficient de pregatit sufleteste, de cele mai multe ori nici material, sa treaca prin aceasta experienta.
Ne oferim sa ne spunem povestea oricui este interesat si are rabdare sa o asculte...in ideea ca exista bolnavi pe care ii ajuta chiar si acest lucru.A avea in fata un om care a trecut prin aceeasi experienta este motivant,iti da un imbold, este exemplul viu ca „se poate”.
Suntem foarte deschisi si la tot ceea ce cheama tratamente alternative; chiar va rugam sa ne trimiteti, pe adresa de contact,experientele dumneavoastra in acest sens, sau ale prietenilor, pentru a le face cunoscute. Nu se stie cui va fi de mare folos si acest lucru.
Va multumim ca ne-ati vizitat site-ul. Asteptam cu mare drag parerile dumneavoastra!
The Joomla! content management system lets you create webpages of various types using extensions. There are 5 basic types of extensions: components, modules, templates, languages, and plugins. Your website includes the extensions you need to create a basic website in English, but thousands of additional extensions of all types are available. The Joomla! Extensions Directory is the largest directory of Joomla! extensions.
Ceea ce noi numim în prezent cancer la sân ar trebui să fie văzut drept 10 afecţiuni distincte, susţine un studiu internaţional.
Studiul a avut la bază examinarea unui număr de 2000 de femei care sufereau de cancer mamar, iar specialiştii spun că rezultatele ar putea ajuta la crearea unor tratamente personalizate pentru fiecare pacientă în parte.
Programul gratuit de reconstructie mamara cu silicon, dupa mastectomie, a primit finantare pentru anul acesta. In 17 spitale din tara se pot face interventii reparatorii, iar costurile protezelor sunt acoperite de stat.
Citește mai departe...Gena care declanşează una dintre cele mai periculoase forme de cancer mamar a fost identificată de cercetătorii de la Wellcome Trust Sanger Institute din Marea Britanie, care speră să producă pe baza descoperirii lor o serie de tratamente noi şi eficiente împotriva acestei maladii.
Citește mai departe...Primul centru din România şi din estul Europei pentru terapii genetice şi celulare în tratamentul cancerului, OncoGen, a fost inaugurat, vineri, la Timişoara, în urma unei investiţii de peste 54 de milioane de lei, bani europeni, iar aici urmează să lucreze 25 de persoane.
Citește mai departe...